Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Adriaan Hoek


Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Zijn docenten waren Ben van Oosten, Bas de Vroome, Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Vanwege deze presentatie werd hem de Hartman Award toegekend voor verdere ontplooiing als uitvoerend musicus.

Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg voor zhet diploma Konzertexam bij Pieter van Dijk en Wolfgang Zerer. Daarnaast volgt hij privélessen bij Kees van Eersel.

Adriaan won in 2015 vier eerste prijzen op internationale orgelconcoursen, waaronder het International Schnitger Organ Competition te Alkmaar in 2015. Daarnaast werd hem ook de publieksprijs toegekend en kreeg hij de aantekening cum laude. Hierdoor mag hij zich ‘’The Young ECHO Organist of 2016’’ noemen.

Hij concerteerde in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Naast internationaal concertorganist, is Adriaan sinds 2015 als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en is hij actief als dirigent en begeleider van diverse koren, ensembles en orkesten.

(Juli 2017)