Concerten
 
Knipscheer-orgel
 
Musici
 
 

Duo Spring Friends

Fréderique Purnot, dwarsfluit
Valentina Tóth, piano

Fréderique Purnot (l.) en Valentina Tóth (r.)

Duo Spring Friends bestaat uit twee nationaal en internationaal meervoudig gelauwerde musici. Valentina Tóth is 16 jaar en heeft les op het Conservatorium in Groningen en het Gymnasium in Leeuwarden en Fréderique Purnot is 15 jaar en heeft les op het Conservatorium en het VWO in Maastricht. Duo Spring Friends speelt sinds lente 2009 samen en debuteerde in 2009 in Delft zo succesvol als duo dat ze sindsdien vele uitnodigingen voor concerten kregen en nu bijna twee jaar maandelijks optreden, o.a. op het Orlando Festival, Rubens Festival, Internationale Kamermuziek Festival Utrecht (Janine Jansen) en de Uitmarkt in Amsterdam en concertpodia van Venlo en Maastricht tot Drachten en Borger. In 2011 zijn ze te horen in Amsterdam, Aldtsjerk, Eerbeek en Noordwijk. Het duo Spring Friends combineert in avondvullende recitals solo- en duospel.

Pers over Duo Spring Friends
-Jan Toor (Steenwijker Courant 29 september 2010) Masterclass door Abbie de Quant. "Nu luisteren naar de groten van morgen".
"Geopend werd dit zondagmiddagconcert door Fréderique Purnot, begeleid door Valentina Tóth met een Sonate van Francis Poulenc. Vrolijk, dansant, virtuoos en met een spetterend slotdeel." (Vollenhove)
- Anneke Koster. "Hoog en Laag", 24 februari 2010. Jubileumconcert in Ontmoetingskerk: …"In de Fantaisie voor fluit en piano* en de originele Flute de Pan van J. Mouquet lieten beiden horen dat ze ook als duo furore maken.”… (Doorwerth)
- Arnout le Clercq. “Witte weekblad Voorschoten,” Idem “Echo,” 16 november 2009. Publiek luistert gebiologeerd: … "Zij speelden ook gezamenlijk een aantal stukken: deze ontmoeting van jonge muzikale geesten was minstens even indrukwekkend, zo niet indrukwekkender dan wat men al gezien en gehoord had." (Voorschoten)

(December 2010)

 

© Copyright Muziekinjeroen.nl | Made by: Web Revolutions | Sitemap