Concerten
 
Knipscheer-orgel
 
Musici
 
 

Fréderique Purnot

Fréderique Purnot (1995) begon op achtjarige leeftijd met dwarsfluitles bij muziekschool Kumulus in Maastricht. Van 2006 tot 2008 zat ze in de Talentenklas van Kumulus. Sinds januari 2008 studeert Fréderique bij Philippe Benoit aan het Conservatorium Maastricht waar ze in juni 2008 werd toegelaten tot de Talentenklas. In 2007 en 2008 is ze zowel Limburgs als Nederlands kampioen geworden bij de Bond voor Muziek-gezelschappen. Fréderique was prijswinnaar bij het Nationaal Concours van de SJMN en bij het Prinses Christina Concours. Zo won zij in 2008 een 3e prijs bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours in Maastricht. In 2009 behaalde zij een 1e prijs bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours in Maastricht en drong zij door tot de Nationale Finale in Den Haag. Hier behaalde zij een 2e prijs.

Masterclasses volgde Fréderique bij onder anderen Emily Beynon, Carlo Jans, Jean Ferrandis, Jacques Zoon, Peter-Lukas Graf en Marieke Schneemann. In de zomer van 2009 heeft ze deelgenomen aan de Fluit Academie van Emily Beynon die is afgesloten met een solo-optreden in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ook nam Fréderique deel aan het Rubens Atelier Delft en het Orlando Festival.

Sinds juni 2009 vormen Fréderique en Valentina Tóth (piano) het duo Spring Friends. Ze worden gecoached door Janny Lobbezoo. Ze geven regelmatig concerten, o.a. in de Nieuwe Kerk in Den Haag, het Isala Theater in Capelle a/d IJssel en Kasteel Amerongen.

In november 2009 gaf Fréderique samen met andere prijswinnaars van het Prinses Christina Concours concerten in Zwitserland op uitnodiging van de Nederlandse ambassade.

Vanaf augustus 2010 speelt Fréderique bij het Jeugd Orkest Nederland.

Fréderique speelt op een Nagahara kopstuk, mede mogelijk gemaakt door het Prinses Christina Concours en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Zie ook: www.frederiquepurnot.nl

(December 2010)

 

© Copyright Muziekinjeroen.nl | Made by: Web Revolutions | Sitemap