Concerten
 
Knipscheer-orgel
Musici
 
 

Henk G. van Putten

Henk G. van Putten begon zijn muzikale carrière op 9-jarige leeftijd met orgellessen van zijn vader. Vervolgens studeerde hij bij Piet van den Kerkhoff en aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer, waar hij in 1971 cum laude slaagde voor het diploma Uitvoerend Musicus en aantekening Improvisatie. Daarna ging hij gedurende vier jaar in Wenen studeren bij professor Anton Heiller aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst. Bij Janny van Wering studeerde hij klavecimbel. Tevens volgde hij improvisatie-cursussen bij Piet Kee en Hans Haselböck. Henk G. van Putten studeerde beiaard bij Peter Bakker aan de Kon. Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort en behaalde daar in 1982 het solistendiploma. Driemaal won hij de eerste prijs bij een internationaal beiaardconcours. 

Vanaf zijn elfde jaar is hij vaste kerkorganist. Hij was werkzaam in Nieuw-Beijerland, Spijkenisse, De Lier en sinds 1988 te Kapelle (Zeeland) waar hij de bespeler is van een fraai Bätz-Witte-orgel. Hij is als docent orgel en piano verbonden aan de Muziekschool Hoeksche Waard. Als stadsbeiaardier is hij werkzaam te Middelburg, Vlissingen en Spijkenisse.

Regelmatig geeft hij orgel- en beiaardconcerten in vele landen van Europa. Er werden door hem orgel-cd's opgenomen te Arnhem, Dordrecht, Kapelle en Laken (België). Voor zijn verdiensten voor de Franse orgelliteratuur werd hem een Franse onderscheiding toegekend door de Société Académique "Arts, Sciences et Lettres".

(Juli 2001)